Curriculum detallat

Joan Monné (Molins de Rei, Barcelona, 28-4-1968)

Estudis:

· Escola Municipal de Molins de Rei
- Solfeig.
- Piano. Professor: Jordi Vilaprinyó

· Conservatori Municipal de Barcelona (examens lliures)
- Solfeig (5è.).
- Piano (6è.). Matrícula d’honor de 2on. Curs, Menció d’Honor de Grau Elemental. Professor: Jordi Vilaprinyó.
- Harmonia (2on.).
- Formes musicals.
- Conjunt vocal.

· Conservatori Municipal de Cervera
- Piano (7è.). Professora: Dolors Cano.

· Escola Zeleste
- Piano jazz. Professor: Francesc Burrull.
- Harmonia moderna. Professor: Lluís Vergés.
- Combo. Professors: Toni Xuclà, Mario Lecaros, Lluís Vergés.

· Taller de Músics de Barcelona (Títol de Grau Superior de l’INCANOP)
- Piano. Professors: Antoni-Olaf Sabater, Iñaki Salvador.
- Combo. Professors: Iñaki Salvador, Ze Eduardo, Lluís Vidal.
- Arranjaments. Professor: Lluís Vergés.

 ·ESMUC: Títol de Grau Superior de Jazz i Música Moderna

· Seminaris i cursos internacionals
- 1990, Den Haag. Meeting internacional de la IAJS (International Association of Jazz Schools). Director: Dave Liebman.
- 1991, Vic. Seminari del Taller de músics i la New School of New York. Professors: John Abercrombie, Donald Harrison, Mulgrew Miller, Tete Montoliu, Wolfgang Reisinger.
- 1992, Vic. Seminari del Taller de músics. Professors: Nathen Page, Ed Thigpen, Benny Wallace, James Williams, Bill Huntington.
- 1993, Vic. Seminari del Taller de músics. Professors: Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Larry Grenadier, Jorge Rossy.


Experiència professional:

· Com a professor

- Taller de Músics de Barcelona (1990-...). Classes de piano i combo. Coordinador de l’area de piano (1992-1996). Coordinador de l’àrea de conjunt instrumental (1997-...). Elaborador del programa de conjunt instrumental i col.laborador de l’equip elaborador del programa d’instrument.
- Conservatori Municipal de Cervera (1990-1992). Classes de piano.
- Estudi de Música Moderna de Granollers (1992-1993). Classes de piano.
- Escola Municipal de Santa Perpètua de Mogoda (1994-...). Classes de piano.
- Conservatori Municipal d’Igualada Classes de piano dels cursos d’estiu de música moderna i jazz (1993-1999). Classes de piano (2000-2002).
- ESMUC (Escola Superior de música de Catalunya) (2001-...) Classes de piano jazz i conjunt instrumental de jazz.

· Com a intèrpret

- Ha actuat amb infinitat de formacions i músics destacats del panorama jazzístic català, com ara Big Band de la AMJC, Big Band del Taller de Músics, Latin Colorà, Joan Sanmartí Group, Estamos Reunidas, Madagascar, Alguímia, Big Mama en jazz quartet, De Diego Brothers, Jazzona, Pep O'Callaghan Group, Max Sunyer, Carme Canela, etc.
- Ha acompanyat solistes internacionals de la talla de Dick Oatts, Don Braden, James Moody, Andrezj Olejniczak, Mark Nightingale, Deborah Carter, Lisa Millet, Jean Toussaint, Tim Garland, Peter King, Bill McHenry, Joe Magnarelli, Jesse Davis, Scott Hanilton, Harry Allen, Grant Stewart, Peter Bernstein, etc.
- Ha actuat a nombrosos festivals internacionals de jazz, així com a auditoris i clubs de jazz tan arreu de Catalunya com de l'estat espanyol i a diversos països d'Europa, com ara Portugal, França, Holanda i Itàlia.
- Fora de l'àmbit estricte del jazz, ha acompanyat cantants com Donna Hightower, Raimon, Ia i Batiste, Lucrecia, Nina o Ute Lemper, i ha actuat amb formacions com l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, l'Orquestra Simfònica de València i l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya).

· Com a compositor i arranjador

- Finalista del premi SGAE 1993 de composició de jazz amb el tema "La cara oculta (Per què no?)"
- Música per a cinema: "8/8: Les altres visions" (27è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, novembre de 1995)
- Música per a teatre: "Històries d'amor", de Toni Cabré, estrenada al Teatre Nacional de Catalunya (setembre de 2000)

Ha aportat temes originals a la major part dels grups amb els quals ha participat com a intèrpret, alguns dels quals han estat enregistrats a discos d'altres grups, com ara "Sal S.A.", per la Big Latin Band, "For Brad", per Deborah Carter, o "La Broma", per Cats Quartet.
Ha fet arranjaments per a formacions diverses, com ara la Drop Big Band, la coral infantil "El Molinet" (adaptacions de cançons populars per a cor i piano), l'orquestra de l'espectacle "20 anys i una nit", la OJO (Original Jazz Orchestra) del Taller de Músics, la GIOrquestra, l'OSV (Orquestra Simfònica del Vallès) o els nonets "Joan Monné Nou Nonet" i "Oliver Nelson Project". Darrerament és un dels principals arranjadors per a la Sant Andreu Jazz Band i per a altres projectes de Joan Chamorro i Andrea Motis. També ha escrit per als diversos ensembles que componen l'Esmuc Jazz Project, que cada any dedica un monogràfic a una figura reconeguda del món del jazz, creant composicions pròpies inspirades en la seva obra o recreant alguns dels seus temes. L'edició de 2015 va estar dedicada a Keith Jarrett, el 2016 a Ornette Coleman i el 2017 està previst dedicar-lo a Joe Zawinul.

· Altres

· Teatre musical:
- “Estan tocant la nostra cançó”, amb Ángels Gonyalons (1990)
- “Flor de Nit”, amb Dagoll Dagom (1992)

· Televisió:
- Persones humanes (1994-1996)
- Setciències nit (1996)
- La marató de TV3 (1997-2001)

Premis:

· 1er. premi de la Mostra de Jazz per a Joves de la Generalitat de Catalunya, amb el grup Joan Monné Quartet (1993)
· Finalista del concurs de grups del Festival de Jazz de Getxo amb Joan Monné Quartet (1993)
· Finalista del concurs de composició SGAE Jazzautor amb el tema "La cara oculta (Per què no?)" (1993)
· Premi de l’AMJC al CD de l'any amb “Son Song”, de Joan Monné Trio (1995).
· Premi del programa "Sense Fronteres" de Radio 4 al Disc català de l'any amb “Introducing”, de Carme Canela (1996)
· Premi del programa "Sense Fronteres" de Radio 4 al Disc català jove de l'any amb “U”, d' Alguímia (1997)
· Premi al pianista de l'any de l’AMJC (2000)
· Premi al grup de l'any de l’AMJC (2006)

Discografia:

· “Estan tocant la nostra cançó” (1990)
· SGAE Jazzautor (1993)
· Vicenç Solsona Quartet (1994)
· Ia i Batiste “Esfera Malheur” (1995)
· Joan Monné “Son Song” (1995)
· Carme Canela “Introducing” (1995)
· Pep O’Callaghan Group “Tot just” (1997)
· Alguímia “U” (1997)
· Alguímia “Dos” (1998)
· Alguímia “Standards” (1998)
· Lucrecia “Cubáname” (1999)
· Pep O’Callaghan Group “Port’o’clock” (1999)
· Joan Abril quintet "Eric" (2000)
· Joan Monné "Mireia" (2000)
· Joe Smith “Happy” (2002)
· Nina "Quan somnïis fes-ho amb mi" (2002)
· Carme Canela "Iris" (2003)
· Nina "20 anys i una nit" (2003)
· Raimon canta Espriu (2004)
· Vicenç Solsona "Insomne" (2005)
· Jon Robles "I remember Leonard" (2005)
· Les Jams del Seminari (2006)
· Joan Monné Nou Nonet "Nou" (2006)
· Joan Monné Trio "Standards" (2008)
· Triángel "7 mujeres" (2009)
· Vicenç Solsona "Belmonte" (2009)
· Publio Delgado "Lord Jim" (2010)
· Joan Chamorro "Baritone Rhapsody" (2011)
· Carme Canela "Granito de sal" (2014)
· Perico Sambeat Big Band "Voces" (2015)
Tornar a dalt

Curriculum breu

Nascut a Molins de Rei, Barcelona, l'any 1968.
Va compaginar els seus estudis clàssics amb els de jazz a l'escola Zeleste i al Taller de Músics. Ha assistit a diversos seminaris i cursos internacionals, on ha rebut classes, entre d'altres, de músics com Dave Liebman, Mulgrew Miller, John Abercrombie, Ed Thigpen, Tete Montoliu, Kurt Rosenwinkel o Brad Mehldau. Ha estat professor a diverses escoles, com els conservatoris de Cervera i Igualada, el Taller de Músics de Barcelona (on és coordinador de l'Àrea de Conjunt Instrumental) o l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).
Com a intèrpret, a part de liderar el seu trio i de formar part de grups com Alguímia o Carme Canela Quartet, ha actuat amb solistes com Benny Golson, Dick Oatts, Don Braden, James Moody, Jean Toussaint, Bill McHenry, Joe Magnarelli, Peter King, Jesse Davis, Scott Hamilton, Harry Allen, Grant Stewart o Peter Bernstein a festivals i mostres internacionals de jazz i a nombrosos clubs i auditoris, tant a Catalunya com a diversos països d'Europa.
Com a compositor ha estat finalista del premi SGAE 1993 de composició de jazz amb el tema "La cara oculta (Per què no?)", ha musicat una sèrie de curts per a cinema en l'espectacle "8/8: Les altres visions" (27è Festival Internacional de Jazz de Barcelona, novembre de 1995) i ha compost la música de l'obra de teatre "Històries d'amor", de Toni Cabré, estrenada al Teatre Nacional de Catalunya (setembre de 2000). També ha aportat temes originals a la major part dels grups amb els quals ha participat com a intèrpret, alguns dels quals han estat enregistrats a discos d'altres grups, com ara "Sal S.A.", per la Big Latin Band, "For Brad", per Deborah Carter, o "La Broma", per Cats Quartet. I ha arranjat temes per a formacions diverses, com ara la Big Band del Taller de Músics, la Sant Andreu Jazz Band, la GIOrquestra o l'OSV (Orquestra Simfònica del Vallès).
Ha estat guardonat amb diversos premis, com el de la Primera Mostra de Jazz per a Joves (1993); el de millor CD de l'any 1995 de l'AMJC (Associació de Músics de Jazz de Catalunya), amb "Son Song" de Joan Monné Trio; el de Disc Català de l'Any 1996 de Ràdio 4, amb "Introducing" de Carme Canela; el de Disc Català Jove de l'Any 1997, amb "U" d'Alguímia; el de millor intèrpret de piano de l'any 2000 de l'AMJC; i el de millor grup de l'any 2006, amb Joan Monné Nou Nonet.
Fora de l'àmbit del jazz, ha participat en diversos programes de televisió, ha compost música per a teatre i ha actuat amb formacions com l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, l'Orquestra Simfònica de València o l'OBC, així com amb artistes com Donna Hightower, Raimon, Ia i Batiste, Lucrecia, Nina o Ute Lemper.
Entre la seva discografia es podrien destacar "Son Song", "Mireia" i "Standards", amb Joan Monné Trio; "Nou", amb Joan Monné Nou Nonet; "Introducing", "Iris" i "Granito de Sal", amb Carme Canela; "U", "Dos" i "Standards", amb Alguímia; "Happy", amb Joe Smith i Bill McHenry o "Voces", amb la Perico Sambeat Big Band; i les seves col·laboracions en els discos "Insomne", de Vicenç Solsona, "I remember Leonard", de Jon Robles, "Des de Barcelona", d'Horacio Fumero.
Tornar a dalt

Curriculum molt breu

Inicia els seus estudis a l’escola municipal de Molins de Rei per traslladar-se després al Conservatori Superior de Barcelona. Ben aviat compagina els estudis clàssics amb el jazz, primer a l’escola Zeleste i després al Taller de Músics, on completa el programa d’estudis i té l’oportunitat de rebre classes de pianistes com Tete Montoliu, Brad Mehldau o Mulgrew Miller. Ha tocat amb solistes de la talla de Benny Golson, James Moody, Jesse Davis, Bill McHenry, Scott Hamilton, Joe Magnarelli o Peter Bernstein i amb alguns dels més important músics de l’escena jazzística del país. Ha format part de grups com Latin Colorà, Alguímia, Carme Canela Quartet o Horacio Fumero Trio i ha liderat els seus propis projectes, com el Joan Monné Trio, amb el que ha gravat tres discos, “Son Song”, “Mireia” i "Standards" i el Joan Monné Nou Nonet. Fora de l’àmbit del jazz ha participat en diversos programes de televisió i ha tocat i gravat amb cantants com Lucrecia, Raimon, Ute Lemper o Nina.
Tornar a dalt

Curriculum breve

Nacido en Molins de Rei, Barcelona, el año 1968. Compaginó sus estudios clásicos con los de jazz en la escuela Zeleste y en el Taller de Músicos. Ha asistido a diversos seminarios y cursos internacionales, donde ha recibido clases, entre otros, de músicos como Dave Liebman, Mulgrew Miller, John Abercrombie, Ed Thigpen, Tete Montoliu, Kurt Rosenwinkel o Brad Mehldau. Ha sido profesor en diversas escuelas, como los conservatorios de Cervera y Igualada, el Taller de Músics de Barcelona (donde es coordinador del Área de Conjunto Instrumental) o la Escola Superior de Música de Cataluña (ESMUC).
Como intérprete, aparte de liderar su trío y de formar parte de grupos como Alguímia o Carme Canela Quartet, ha actuado con solistas como Dick Oatts, Don Braden, James Moody, Jean Toussaint, Bill McHenry, Joe Magnarelli, Peter King, Jesse Davis, Scott Hamilton, Harry Allen, Grant Stewart o Peter Bernstein en festivales y muestras internacionales de jazz y en numerosos clubes y auditorios, tanto en Cataluña como en diversos países de Europa.
Como compositor ha sido finalista del premio SGAE 1993 de composición de jazz con el tema "La cara oculta (Per què no?)", ha musicado una serie de cortos para cine en el espectáculo " 8/8: Les altres visions" (27º Festival Internacional de Jazz de Barcelona, noviembre de 1995) y ha compuesto la música de la obra de teatro "Histories d'amor", de Toni Cabré, estrenada en el Teatre Nacional de Catalunya (septiembre de 2000). También ha aportado temas originales a la mayor parte de los grupos con los cuales ha participado como intérprete, algunos de los cuales han sido registrados en discos de otros grupos, como "Sal S.A." por la Big Latin Band, "For Brad", por Deborah Carter, o "La Broma", por Cats Quartet. Y ha sido arreglista para formaciones diversas, como Big Band del Taller de Músics, Sant Andreu Jazz Band, GIOrquestra o OSV (Orquestra Simfònica del Vallès).
Ha sido galardonado con diversos premios, como el de la Primera Muestra de Jazz para Jóvenes (1993); el de mejor CD del año 1995 del AMJC (Asociació de Músics de Jazz de Catalunya), con "Son Song" de Joan Monné Trio; el de Disco Catalán del Año 1996 de Radio 4, con "Introducing" de Carme Canela; el de Disco Catalán Joven del Año 1997, con "U" de Alguímia; el de mejor intérprete de piano del año 2000 del AMJC; y el de mejor grupo del año 2006, con Joan Monné Nou Nonet.
Fuera del ámbito del jazz, ha participado en diversos programas de televisión, ha compuesto música para teatro y ha actuado con formaciones como la Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, la Orquesta Sinfónica de Valencia o la OBC, así como con artistas como Donna Hightower, Raimon, Ia y Batiste, Lucrecia, Nina o Ute Lemper.
Entre su discografía se podrían destacar "Son Song", "Mireia" y "Standards", con Joan Monné Trio; "Nou", con Joan Monné Nou Nonet; "Introducing", "Iris" y "Granito de Sal", con Carme Canela; "U", "dos" y "Standards", con Alguímia; "Happy", con Joe Smith i Bill McHenry, o "Voces", con la Perico Sambeat Big Band; y sus colaboraciones en los discos "Insomne", de Vicenç Solsona, "I remember Leonard", de Jon Robles, o "Des de Barcelona", de Horacio Fumero.
Tornar a dalt

Curriculum muy breve

Inicia sus estudios en la escuela municipal de Molins de Rei para trasladarse posteriormente al Conservatori Superior de Barcelona. Muy pronto compagina los estudios clásicos con el jazz, primero en la escuela Celeste y después en el Taller de Músics, donde completa el programa de estudios y tiene la oportunidad de recibir clases de pianistas como Tete Montoliu, Brad Mehldau o Mulgrew Miller. Ha tocado con solistas de la talla de Benny Golson, James Moody, Jesse Davis, Bill McHenry, Scott Hamilton, Joe Magnarelli o Peter Bernstein y con algunos de los músicos más importantes de la escena jazzística del país. Ha formado parte de grupos como Latin Colorà, Alguímia, Carme Canela Quartet u Horacio Fumero Trio y ha liderado sus propios proyectos, como el Joan Monné Trio, con el que ha grabado tres discos, “Son Song”, “Mireia” y “Standards” y el Joan Monné Nou Nonet. Fuera del ámbito del jazz ha participado en varios programas de televisión y ha tocado y grabado con cantantes como Lucrecia, Raimon, Ute Lemper o Nina.
Tornar a dalt

Short bio

Born in Molins de Rei, Barcelona, he combined its classical studies with those of jazz at the school Zeleste and at the Taller de Músics. He has attended several seminars and international courses, where he has received classes, among other, of musicians like Dave Liebman, Mulgrew Miller, John Abercrombie, Ed Thigpen, Tete Montoliu, Kurt Rosenwinkel or Brad Mehldau. He has been teacher at several schools, like the conservatories of Cervera and Igualada, Taller de Músics (where he is coordinator of the Combo Area) or the Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Apart from leading its trio and being part of groups like Alguímia or Carme Canela Quartet, he has played with soloists like Benny Golson, Dick Oatts, Don Braden, James Moody, Jean Toussaint, Bill McHenry, Joe Magnarelli, Peter King, Jesse Davis, Scott Hamilton, Harry Allen, Grant Stewart or Peter Bernstein in international festivals, clubs and auditoriums, in Spain as well as in several countries in Europe.

He has been awarded with several prizes, like the Primera Mostra de Jazz per a Joves (1993); the best CD 1995 by the AMJC (Associació de Músics de Jazz de Catalunya), with "Son Song" by Joan Monné Trio; the Catalan Record 1996 by Radio 4, with "Introducing" by Carme Canela; the Young Catalan Record 1997, with "U" by Alguímia; the best interpreter of piano 2000 by the AMJC; and the best group 2006, with Joan Monné Nou Nonet.

Out of jazz music, he has participated in several television programs, has composed music for theater has performed with formations like the Orquestra de Cambra del Teatre Lliure, the Symphonic Orchestra of Valencia or the OBC, as well as with artists like Donna Hightower, Raimon, Ia & Batiste, Lucrecia, Nina or Ute Lemper.

Among its recordings we could highlight Son Song, Mireia and Standards, with Joan Monné Trio, Nou, with Joan Monné Nou Nonet, Introducing, Iris and Granito de sal, with Carme Canela, U, Dos and Standards, with Alguímia, and Happy, with Joe Smith and Bill McHenry.
Tornar a dalt